Fraværsregelen i Skolen

Kjøreopplæring:

Fraværsregelen i Skolen

Med innføringen av fraværsregelen har regjeringen gjort det litt vanskeligere for elever ved videregående skoler å ta førerkort. Men betyr dette at du trenger å ta alle kjøretimene dine på kveldstid? Vi mener definitivt nei - men nøkkelen er planlegging.

Lærer du å bli en god sjåfør på mørke kvelder?

Det tror ikke vi heller.  Å lære å kjøre bil på en mørk høstkveld etter en hel dag på skolen er langt fra optimalt. Du er kanskje sliten, gjør flere feil og husker mindre. At det er bekmørkt ute gjør heller ikke kjøretimen bedre.

Vi har tro på å kjøre mest mulig på dagtid - når du er opplagt og det er lyst ute. Og vi har tro på at det er fint mulig å gjennomføre selv med de nye fraværsreglene. Hvordan? Les mer  nedenfor.

-Start i god tid

En av de beste måtene å unngå fraværsregelen på, er å starte i god tid med lappen. Gjerne med en gang du har blitt 16 år. Da har du god tid til å ta lappen og kan spre opplæringen utover et lengre tidsrom.

-Planlegg - og benytt fritimene dine

De aller fleste elever har fritimer (eller fridager). Sett deg ned sammen med oss og planlegg, så legger vi flest mulig kjøretimer når du har fri. Kanskje har du fri 3 timer hver onsdag? Da legger vi selvsagt kjøretimene dine på disse timene. Starter du i god tid klarer du kanskje å gjennomføre de aller fleste kjøretimene dine, uten fravær i det hele tatt?

Ta med skolekalenderen din, på første kjøretime så planlegger vi opplæringen etter din kalender. Det finnes ingen problemer, kun utfordringer som vi kan løse sammen.

Vi er fleksible

Begynner du på skolen klokken 0900 og er en morgenfugl?
Du kan da starte kjøretimen 07:30, så rekker du en dobbelttime før skolen starter. Vi avslutter da timen ved skolen din slik at du går rett inn i klasserommet.

Eller kanskje slutter du tidlig en dag? Da klarer du kanskje et par kjøretimer rett etter skolen.

For mere info eller spørsmål, kontakt oss.

Ta kontakt

Besøksadresse

Lerstadveien 542

6018 Ålesund

400 93 300

post@s-trafikkskule.no

Messenger

Medlem av:

Trafikkforum-logo